Wintervakanties.be

wordspress website ontwikkeling

Voor de wintersport liefhebbers mochten wij een mooi online platform ontwikkelen. Hierop worden van alle resorts in Europa live de weersomstandigheden getoond: van de temperatuur en sneeuwhoogte op dit moment, tot een voorspelling voor de komende dagen. Dit is zelfs uitgesplitst op hoogte: dal, midden en op de top van de berg. Zeer nuttige informatie dus!

Andere informatie die beschikbaar is zijn het aantal open skiliften, skipasprijzen, webcams in de buurt, faciliteiten in de nabijheid, de bereikbaarheid en nabijheid van een vliegveld.

Daarnaast is er advertentieruimte ingebouwd die de beheerder makkelijk zelf aan kan passen.

Om de hoeveelheid informatie op mobiele apparaten correct weer te geven hebben we gebruik gemaakt van een horizontale scroll. Dit wordt duidelijk gemaakt doordat het hele blokje bij het bezoeken van de pagina even op en neer beweegt. Zo weet men intuïtief dat er nog meer informatie achter zit.

Een uitdagend project van grote omvang. Erg interessant om de technische data continu op te halen en te werken met verschillende zogeheten API koppelingen. Doordat deze actueel moeten zijn is ons caching systeem op de webserver geoptimaliseerd voor deze website en zijn er meer resources toegekend.

wordspress website ontwikkeling