Webwinkel beginnen? Website laten maken!

webshop laten maken limburg

Stond u ook laatst voor een gesloten deur bij de V&D? Juist ja, online shopping is here to stay. Als u zelf een webwinkel wilt beginnen, kan ik u één goede raad geven: als basis eerst een goede website laten maken is geen overbodige luxe. Een webwinkel zit namelijk veel ingewikkelder in elkaar dan een ‘gewone’ website, maar wordt beter gevonden indien de basis van uw website goed is.

Net als in een ‘echte’ winkel is het in uw webshop ook zo dat uw producten goed voor de dag moeten komen, want het moet voor de bezoeker eenvoudig zijn om producten te vinden en natuurlijk ook om ze te bestellen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel aanbieders van webshops beloven veel, maar ik zweer bij de WordPress webshop. De perfecte basis voor een gebruiksvriendelijke webshop met allerlei handige extra’s.

 

Een webwinkel laten bouwen waar u zelf mee vooruit kunt

Onlangs mocht ik de webshop verzorgen voor Sportmedix, een professionele aanbieder van sportverzorgingsartikelen. Het werd een zeer overzichtelijke webshop, natuurlijk gebouwd in WordPress, met een duidelijke focus op gebruiksvriendelijkheid. Gebruiksvriendelijk voor de klant, maar ook voor de beheerder van de website. Na het afleveren van de website vind ik het belangrijk dat klanten hier zelf mee aan de slag kunnen: zelf artikelen toevoegen of wijzigen, zelf teksten aanpassen, producten afprijzen en kortingscoupons inzetten. Het is allemaal mogelijk als u een webwinkel laat bouwen door een professional.

 

Webwinkel beginnen? Begin meteen goed!

Naast gebruiksvriendelijkheid voor zowel klant als beheerder, is het handig als uw webshop beschikt over enkele essentiële onderdelen. Voor de herkenbaarheid en het gevoel is een passend en professioneel logo onontbeerlijk. Ook zulke logo’s ontwerp ik vaak voor klanten. Een juiste structuur van de website is belangrijk voor de navigatie door de website en de duidelijkheid voor de bezoeker. Voor de navigatie is ook de indeling in productcategorieën belangrijk. Het komt professioneel over als de webshop automatisch de verzendkosten berekent, lettend op de regio, het gewicht en het bestede bedrag. Veilig shoppen maakt u mogelijk met een goedwerkend betalingssysteem. Zo zijn iDeal en Paypal populair, maar gebruik je voor de Belgische markt liever Bancontact / Mister Cash en voor de Duitse markt Sofort Banking.

 

Denkt u eraan om met een webwinkel te beginnen of wilt u uw bestaande webshop weer helemaal anno nu maken? Let dan op deze zaken en schakel een professional in voor de uitvoering hiervan. Zo heeft u ook altijd een aanspreekpunt, mochten er zich problemen voordoen. Natuurlijk sta ik graag voor u klaar.